Kyllä se aika nyt on tullut rikkoa jo monta viikkoa kestäyt hiljaisuus tän blogin suhteen. Parempaa ja mielenkiintosempaa tekemistä on piisannu, niin on jäänyt tämä vähän taka-alalle.

Koitan muistella mitä erikoista on tapahtunut nyt tällä välillä ja kirjoittaa niistä pääkohtia.

Tosiaan, odotetut vieraat, porukat suomesta, kävi moikkaamassa pitkän viikonlopun verran. "mukanaan tullessaan" he toivat ensilumen tänne meidänkin kaupunkiin ja lähiseuduille. Samaa lunta on melkein riittänyt tähän päivään asti, tosin lumet taitaa juuri keretä sulamaan ennen kuin seuraava lumilasti tulee perjantain ja tiistain välillä.

Porukoiden kanssa tuli vähän kierreltyä Rosenheimissa, käytyä Dachaun keskitysleirillä ja pyörittyä pari päivää Münhenissä. Kyllä tuntuivat viihtyvän, vaikka hotellin taso oli totaalinen pettymys  (sama hotelli jossa itse olin muutama kk sitten ja silloin ei valittamisen sanaa..) ja pari kertaa suunnittelin aikataulun turhan tiukaksi asemalle mentäessä :D

Sitten tuli käytyä katsomassa paikallista jääkiekkoa. Areena oli pieni, mutta melkeinpä enemmän tunnelmaa kuin Hakametsässä tms. Ihmisiä oli n. 2500 ja halli melki täyteenmyyty, vaikkei lätkä Saksassa olekaan valtavirtalaji ja sen huomasi siitä että moni seurassamme ollut saksalainen oli ekaa kertaa katsomassa jääkiekkoa ja toiset ei ollut nähnyt edes televisiosta. Koko pelin ajan sai selitellä vieressä katsoville yleisimpiä sääntöjä kun ne ihmetteli aina että minkä takia peli nyt vihellettiin poikki.

Joulutorilla on tullut käytyä muutama kerta, niin münchenissä kuin täällä rosenheimissa. Pikkasen eri kaliiperia kun toi Tampereen keskustorin joulutori. Joulutorilta tutuksi tullutta Glühweinia on tullut hörpittyä Glögin puutteessa. Hyväähän se on, ikäänkuin glögiä jossa on hieman viiniä. Hehkuviiniä kai noin suomalaisittain.

Viime viikonloppuna tuli suoritettua ensimmäiset 2 opintopistettä. Ei ollut tolkuttoman työn takana. 1 esitelmä ja se on siinä. Arvosana vielä mysteeri mutta kyllä se jonnekin parhaan ja puolenvälin väliin tulee osumaan.

Kaksoistutkintoasiat on ihme kyllä vieläkin auki jollain tavalla. Ongelmana on siis se että meidän pitäisi tehdä täällä ensin joku kielitesti että voitaisiin päästä kaksoistutkinto-oppilaiksi. Testejä on olemassa monenlaisia, mutta tämä testi mikä meidän tähän mennessä on pitänyt tehdä, on kuulemma se kaikkein vaikein. Saksalainen kaveri täältä katsoi testiä ja oli kuulemma tuottanut vaikeuksia hänellekin tehdä sitä.. Joten se oikeestaan siitä. Niin ja se testi olisi maksanut jonkun 270€, joten ei viitti ihan mennä vain kokeilemaan.

No, nyt kuitenkin tämä samainen hyvä ystäväni täältä, aikoo tulla suomeen tekemään kaksoistutkintoa vuoden päästä, ja hän alkoi selvittelemään asioita. Ilmeisesti kotikoulu ja myös tämä koulu haluaisi että me (minä ja Tuomo) suoritettaisiin kyseinen tutkinto ensimmäisinä oppilaina, joten nyt meille saattaisi tulla mahdollisuus suorittaa sellainen helpompi kielikoe lukukausien välissä olevalla tauolla, (joka on muuten teoriassa kuukauden mittainen!! helmikuun alusta maaliskuun 15 saakka.) jotta päästäisiin siihen ohjelmaan mukaan.

No aika taas näyttää mitä tässä käy. Itselleni periaatteessa riittäisi se että olisin täällä sen 2 lukukautta. saattaa tulla vähän rankemmaksi se kaksoistutkinto, mutta ei sitä ennenkään työtä ole pelätty.

Muuten kaikki asiat on sujunut taas kun pitääkin. Ainut että tää saksan tyyli hoitaa pankki-asiat on pikkaisen erikoinen, kun kaikki menee aina suoraveloituksella. kyllähän siihen on tottunut nyt, mutta alussa, kun siirto suomen ja saksan tilin välillä kestää sen muutaman päivän, pääsi yksi lasku jäämään maksamatta, tuli pientä säätöä pankin kanssa. onneksi deutche bakn on senverran kookas pankki että siellä osataan englantia. Tulee asiat hoidettua.

Toivottavasti ensi viikonloppuna pääsee jo laskemaan, kun vielä ei ole omat ja kavereiden aikataulut menneet yhteen. Polte on jo kova.

Lopuksi ilmotus että kotiin on kyllä jo jonkin verran ikävä, ei ehkä vielä niin että haluaisi jäädä suomeen, mutta nähdä, ystäviä, perhettä ja saada kotiruokaa pitkän tauon jälkeen.

Loppuun taas vähän fotoa!

 

-Teme

 

Joulutorin reunaa ennen kuin ekat patterit loppu..

Joulutoria, joulukuusta ja raatihuonetta

Dachaun ovelta

nimeltään muistaakseni joku marssiaukio. Tässä aukiolla luku joka aamu ja joka ilta. jos joku oli kuollut päivän aikana, myös se tuotiin rivin/jonon jatkoks. Oli muuten hyvä keli olla tuolla silloin. -7 pakkasta ja tuuli ilkeesti. Sai jonkinmoisen käsityksen millasta on ollu seistä noissa muodostelimissa aamuin illoin housuissa ja ohuissa paidoissa ja millasta on ollu sitten päivä "lämmitellä" itseään kopissa missä asu, jossa ei ollut lämmitystä..

Niin monta puuta kun näkyy kuvassa rivissä, niin monta "asuntoa" oli molemmin puolin polkua.

"suihku"