Servus!

Puuhaa ja menemistä on ollut sen verran etten oo hetkeen kirjottanut. Etenkin tämä vaihtariporukka on ihan huipputyyppejä täynnä ja niiden kanssa on tullut istuskeltua monet illat asuntoloiden tiloissa ja asuntolan vieressä olevassa "baarissa". Onneksi aika monina päivinä ei ole tarvinnut mennä ennen klo 13 kouluun, niin ei ole haitannut vaikka on vähän venynytkin.

Maanantaina sain vihdoin aikaseksi hankkia itselleni salikortin muutaman paikan hintavertailun jälkeen. Hinnat on kyllä korkeat verrattuna suomeen ja etenkin kun täällä ei oikeen tunneta esim. 10 kerran korttia, vaan on otettava sitten 6kk tai 12kk määräaikainen jäsenyys. Kyseinen sali mihin sitten päädyin onkin tuossa kilometrin päässä ja sain neuvoteltua sinne aika hyvän diilin selitettyäni ensin tilanteeni ( etten tiedä vielä kauanko olen saksassa, joten en uskalla ottaa suoraan 6kk tai 9 kk jäsenyyttä). Normaalihinnat: 6kk määräaikanen 39€/kk, 9 tai 12kk 29€/kk. Päädytty diili: tämä kuukausi ilmainen, seuraavat 4 kk 39€/kk ja mahdolliset seuraavat 4 kk 29€/kk. Ja sali itsessäänhän oli hyvä, mutta mikä parasta: SAUNA!! KYLLÄ! maksaa huikeat 25 senttiä per kerta :D

Uimassahan on tullut kyllä käytyä pari kertaa. Siellä on myös sauna tarjoolla, mutta se maksaa uimisen (2€) lisäksi 9,5€/kerta!! Ei kauheesti houkuta.. Uimahalli itsessään on ihan ok. Ei valittamista, paitsi täällä on vain yksi allas jossa on vain 1 tai max 2 rataa.. että kuntouimarille se voi olla vähän v-mäinen jos sattuu vielä tuleen joku uintijoukkue reenaan samaan aikaan.

Tänään itseasiassa tuli pikkasen uutta tietoa koskien sitä kaksoistutkintomahdollisuutta. Se vois olla kyllä mahdollinen myös meikäläiselle suorittaa, mutta pitää mennä vaan 3-4 viikon päästä müncheniin kielitestiin joka maksaa jonkun 100-150€, jonka jälkeen sitten pääsis siihen kaksoistutkintoon! JEA! Asiasta lisää seuraavassa blogitekstissä, sillä lisää tietoa saadaan huomenna ja ylihuomenna. Se "suomi-intoilija-opettaja" on kyllä ihan huipputapaus. oli tapellu meidän puolesta/puolella jotain byrokratiaa vastaan päivän tai kaks että meidän ei olis tarvinnu mennä siihen kokeeseen, mutta ei vaan voinu mitään. Jos se kaksoistutkinto vaan onnistuu, niin sitten seuraavaks tarttee selvittää miten noi opinnot menee suhteessa suomen opintoihin..

Ens viikonloppuna mennään koulun järjestämälle viikonloppumatkalle Nürbergiin. Eli ens viikonlopunkin suunnitelmat on aikalailla purkissa! Luvassa kulttuuria, historiaa ja laatuaikaa, hope so :)

Kuvaa viime perjantain kekkereistä. Keskustan yhdessä kerrostalohuoneessa oli jotkun "privaattibileen" jonne makso 5€ sisään ja sitten loput olikin ilmasta. Ja kyseessä ei ollut mikään firma vaan 3 2-kymppistä opiskelijapoikaa. Bisnesvainu kohdallaan! (voittoa käärivät arvioiden mukaan 500-600€/ilta)

Kuvaa mun ulko-ovelta. Eli käytävän molemmin puolin on asuntoja A:sta J:n.

Samoja taloja kuvassa puiden takana. Oma asunto/kämppä/huone on noiden talojen takana.

Koulusta unohtui ottaa kuvaa, mutta koitan hoitaa senkin asian vielä lähiaikoina tai myöhemmin. kerrottakoon kuitenkin että kyseinen kuva on otettu noin puolesta välin koulumatkaa. Eli koulumatka on jotain 300 metriä. :)

 

-Teme