Kovalla tsempillä koitan jatkaa tätä blogin kirjoitusta taas!

No, mitäs tänne, koulua taas vähän, laskettelua, vähän kipeenäoloa/allergiaan altistumista ja matkailua. Koulussa olen käynyt kun sitä on ollut tai kun olen esteiltäni kerennyt.

Yksi ”este” koulunkäynnille viime viikolla oli kun Juho tuli täällä pyörähtämään. Visiitti oli mukava ja pari päivää käytiin laskemassa alpeilla Itävallassa, yksi päivävisiitti Salzburgiin ja sitten pari päivää hengailtiin ihan vaan Rosenheimissa ja munchenissä. Kelit suosi oikeastaan lähes koko ajan. Kuvia näistä lopussa.

No kipeenäolosta nyt ei sen erikoisempaa. Vähän nuhaa ja se on nyt muuttunut sitten heinänuhaksi, eli kaikki on ok, koska allergialääkkeet suomesta on täällä mukana.

Kun pääsiäinen koitti, lähdin yhden espanjalaisen kanssa vähän matkailemaan. Reissu oli ihan huippu, vaikka kommelluksia vähän sattuikin. Periaatteessa tehtiin lähes kaikki matkailijoiden perusvirheet:

-       liian vähäinen suunnittelu. Hukattiin aikaa ja rahaa ja jonkin verran hermojakin

-       liikaa tavaraa mukaan: 3-4 päivän reissulla ei tarvitse esim. 2 kenkiä (tämä matkakumppanilleni)

-       ei tarpeeksi etukäteen selvittämistä: esim. kannattaisi tarkistaa mitä ne junat maksaa, miten niitä menee vai olisiko koko reissu kannattanut kuitenkin tehdä autolla ja säästää rahaa myös.

-       ilman karttaa tuntemattomaan kaupunkiin pimeällä: voi koetella hermoja, varsinkin kun hotellia ei vielä ole alkavalle yölle.

-       katso sääennuste: jos seuraaville 4 päivälle on luvattu palloaurinkoa, älä ota mukaan sateenvarjoa ja kaulahuivia yms.

Listaa voisi jatkaa, mutta onneksi ei tule enempää mieleen tähän hätään.

Mutta tosiaan, käytiin Stuttgartissa, Ulmissa, Zürichissä ja muutamassa pikkukylässä matkojen varrella.

Mukavien muistojen lisäksi nyt mitään üüberihmeellistä ei ole tuosta reissusta kerrottavana, mutta puhukoot kuvat puolestaan!

Seuraavaan kertaan!

-Teme

Maisemaa 2970 metrin korkeudesta

Meikäläinen siinä harjanteen reunalla

Juhon kanssa Salzburgin linnotuksessa ja keskusta takana

 

Kirkko Ulmissa. Ei ollut kun tunnin pysähdys kun vaihdettiin junaa, mutta oleellisin tuli nähtyä. Oleellisinta taisi olla tämä kuvassanäkyvä kirkko(161,5 m korkea), vaikkakin eräs fyysikko nimeltään Albert Einstein on syntynyt täällä..

Stuttgartista näkymää.

Stuttgartista etsiessä näkymiä

Jostain matkan varrelta kuvaa junasta

Fifan "pääkonttori" Zürichissä

450 miljoonaa Sveitsin frangia maksanut hotelli Zürichissä.. halvin huone 550 frangia, sviitti 10 000. Valittu vuonna 2009 maailman hienoimmaksi tai tyylikkäimmäksi hotelliksi. Nuo kaksi rakennusta on siis samaa hotellia, siinä on vaan uusi ja vanha osa.

Minä ja matkakumppani, taustalla Zürichin keskustaa ja maisemaa.